Platsen

En ö att
återvända till

På Öland är själva naturen ett världsarv.
Den vilar på tunn kalkstensgrund.

Aktiviteter

Golfen har en självklar
plats här. Det är inte
så konstigt.

De två 18-hålsbanorna har bland annat nominerats till den bästa i Sverige. Närheten till Ekerum Resort betyder också direkt tillgång till tennis, padel, fotboll, hinderbana och boule. Avkopplande aktiviteter finns i form härliga sandstränder och fina promenadstråk i närliggande naturreservat. Här finns något för alla.

Natur

En unik ö

Här bor du granne med Stora Alvaret, som formats och skulpterats under årtusenden av betande djur. Ett område som fortsätter att leva idag, tack vare den mänskliga handen. Olikt någon annan plats på jorden. Det finns en anledning till att Öland är en magnet för både människor, djur och natur. Det är en av Sveriges i särklass soligaste platser. En ö som människor älskar att återvända till.

Området

Livet på Öland


Det är en levande bygd med familjeföretag och gårdsbutiker. Förutom golfbanans gröna vidder reser sig alldeles inpå knuten de gamla ekarna i naturreservatet Halltorps hage. En av många unika platser som ryms här. För att inte nämna Trolleken, 900 år gammal, kalkstensfyren Långe Erik som reser sig 32 meter över havet, och den pittoreska fiskebyn Byxelkrok. Listan är lång.

Förbindelser

Ekarna väntar

Det du inte hittar runt knuten finns högst tjugo minuter bort. Borgholm når du på tio minuter. Ett stenkast längre bort, den glittrande stadssilhuetten från Kalmar med sitt slott, Linnéuniversitet, många restauranger och butiker, allt utan att passera ett enda rödljus. Vill du längre når du Stockholm med flyg på under timmen.

Rulla till toppen